2024

Evides in talkshow Vewin

Om de kwaliteit van onze drinkwaterbronnen te waarborgen, moeten we ze beter beschermen tegen de vervuiling van industrie en landbouw. Welke problemen zijn er precies en hoe pakken we die aan?

September 20, 2024

Annette Ottolini, algemeen directeur Evides ging hierover onder leiding van presentator Splinter Chabot in gesprek met de politici Ines Kostić en Lies van Aelst en met Vewin-voorzitter Pieter Litjens. 

Still uit de talkshow.

Ze uitte in de talkshow haar zorgen over de kwaliteit van het water van de Maas dat Evides gebruikt als bron om drinkwater van te maken: “De wake-up call kwam in 2015, toen drinkwaterbedrijven tijdelijk geen water uit de Maas konden innemen door vervuiling. Ik vind het te gek voor woorden dat tot op de dag van vandaag nog niet alle vergunningen voor bedrijven die in de Maas lozen onder de loep zijn genomen. In heel veel gevallen weten we nog steeds niet wat er precies in de Maas terecht komt."

In de talkshow spraken ook de algemeen directeuren van Oasen, Brabant Water en Dunea over waterbeschikbaarheid. Wim Drossaert: “We bestaan als Dunea 150 jaar en we zijn nog steeds op zoek naar water. En het grote probleem is dat we dat nog niet als een groot genoeg probleem zien. Terwijl met drinkwater hetzelfde dreigt te gebeuren als met elektriciteit.”

Kijk de uitzending terug op YouTube.

In de talkshow werd de jaarlijkse Drinkwateragenda van Vewin gepresenteerd, met dit jaar als titel: ‘Vandaag actie nodig voor de toekomst van ons drinkwater’.  

Download hier de Drinkwateragenda 2024 - 2025.

Deel deze pagina
© 2024